Orthodontie

Maak een afspraak

Wat doen we?

Van controle over grote esthetische behandelingen tot orthodontie, van jong tot oud. Ons doel is dat jullie bezoek aan de tandarts als een positieve beleving ervaren wordt en hier speelt communicatie een grote rol

Orthodontie is een specialisme binnen de tandheelkunde waarbij de stand van tanden en kaken geoptimaliseerd wordt. Dit kan zowel vanuit esthetisch als vanuit functioneel standpunt.

Het doel is het verkrijgen van een regelmatig gebit dat goed schoon te houden is, en dat er nog eens mooi uitziet. Niet enkel kinderen ‘beugelen’, steeds meer volwassenen ontdekken de voordelen van een regelmatig gebit.

De tandarts heeft alle nodige skills en know-how om hiervoor te zorgen en kan je dan ook bijstaan in het ideale moment om hiermee te starten.

De beugel-consultaties gaan vrijwel steeds door op dinsdag. Op woensdag praktiseert de tandarts orthodontie in een groepspraktijk in Lokeren.

Alldental Behandelingen Orthodontie 02

“Optimale tandhygiëne en de nodige verzorging dragen bij tot een stralende glimlach die een leven lang meegaat.”
Bart Gosseye

Praktische info

Proficiat met je beugel!

Je hebt de eerste stap gezet naar een mooi en goed functionerend gebit. Om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je je aan bepaalde richtlijnen houdt. Download hier een handige brochure met alles wat je moet weten over jouw beugel.

Alldental Orthodontie Spark Aligners

Spark Aligners

Je kan nu ook bij ons terecht voor Spark Aligners. Met deze behandeling draag je een op maat gemaakte transparante beugel. Je draagt dus nooit een metalen apparaat, maar een transparante en verwijderbare beugel die je tanden begeleiden naar de gewenste eindpositie. Met Spark Aligners draait het vooral om jouw comfort, dus geen draden of ringen meer in de mond.

Alldental Orthodontie Poetshoek

Poetshoek

Naast de balie is er een poetshoek waar u, desgewenst, vóór de behandeling eens kan poetsen. Tandpasta en een wegwerptandenborstel zijn voorradig.

Openingsuren

Maandag 08.30u – 18.30u
Dinsdag 08.30u – 18.30u
Woensdag Praktijk Lokeren
Donderdag 08.30u – 18.30u
Vrijdag 08.30u – 18.30u
Zaterdag
Zondag

Tarieven

Indien u patiënt bent of wil worden is het belangrijk te weten dat we enkel voor kinderen (-18j) de conventietarieven hanteren voor controle en de meeste behandelingen. Dit houdt in dat uw persoonlijk aandeel (remgeld) als volwassene groter kan zijn dan meegedeeld door het ziekenfonds (ongeacht uw statuut). De tegemoetkoming van het ziekenfonds blijft dezelfde, op voorwaarde dat u jaarlijks naar de tandarts gaat.

Voor kinderen (tot 18de verjaardag) verhalen wij voor een groot deel de kosten rechtstreeks bij het ziekenfonds. Voor sommige behandelingen rekenen wij een supplement aan, hier wordt u zoveel als mogelijk van tevoren over ingelicht.

We werken bij alldental met de recentste apparatuur met betrekking tot tandheelkundige ingrepen en hygiëne. We hechten veel belang aan hoogwaardige kwaliteit en wij werken vanuit een conserverende tandheelkundige filosofie.

Het beschermen van de conventietarieven voor alle patiënten maakt het niet mogelijk om alle investeringen te waarborgen die nodig zijn om deze filosofie na te streven.

Teamleden

Alldental Teamlid02

Bart Gosseye

Tandarts

Is sinds 1990 afgestudeerd als tandarts (VUB). Door de grote interesse in orthodontie volgden er extra universitaire opleidingen.

  • Orthodontieopleiding
  • Licentie voor Invisalign en Spark Aligners (doorschijnende plastic gootjes)
  • International Master Damon
Alldental Teamlid01

Dorothy Denys

Mondhygiëniste

Studeerde af als mondhygiëniste na een 3-jarige bachelor aan de Arteveldehogeschool. Zij is opgeleid om alle preventieve zorgen uit te voeren, zoals tandsteenverzorging, afdrukken nemen, röntgenfoto's maken en poetsinstructies geven. Vervoegt ons team sinds 2020. In totaal is Dorothy actief in 3 praktijken. Ze is procesbegeleider voor Gezonde Mond. Daarnaast zet zij zich ook in om de mondgezondheid van kwetsbare ouderen te optimaliseren.

  • lid van BBM ( Belgische Beroepsvereniging Mondhyghiënisten)
Alldental Teamlid03

Els Delahaye

Tandartsassistente

Els kreeg een assistente-opleiding in de praktijk en is werkzaam bij alldental sinds 2016. Zij zorgt voor de afspraken, sterilisatie en stoelassistentie. Els was daarvoor zorgkundige.

Meer informatie?

Neem contact op met ons

Bij ons kan je terecht voor controles van grote esthetische behandelingen tot orthodontie, van jong tot oud.