Behandelingen

Maak een afspraak

Eerste consult

Tijdens de eerste consultatie wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd zodat we een juist beeld krijgen van de staat van uw gebit. Naast de klinische controle worden ook, indien nodig, kleine detailfoto’s (bitewings) genomen, alsook een panoramische opname (OPG).

Bij uitgebreide werken wordt ook een behandelplan opgemaakt en de hieraan verbonden kosten besproken. Soms is het nodig om hiervoor afdrukken te nemen (voor studiemodellen) en een aparte vervolgafspraak te voorzien zodat alles in detail kan besproken worden (aantal zittijden, kostprijs, mogelijke complicaties).

Sommige behandelingen zijn dusdanig complex dat er samengewerkt wordt met een specialist uit de diverse deelgebieden van de tandheelkunde, zoals:

 • Parodontoloog (tandvlies + botziekten)
 • Stomatoloog (kaakchirurg)
 • Endodontoloog (wortelkanaalbehandeling)
 • Kindertandarts (al of niet onder narcose)
Alldental Behandelingen Eerste Consult
Alldental Behandelingen Vullingen

Vullingen

Tandvullingen worden gebruikt om een gecarieerde of afgebroken tand te herstellen, zowel uit esthetisch als uit functioneel oogpunt.

Een vulling voorkomt ook verder verval van je gecarieerde tand. Er bestaan verschillende vulmaterialen zoals composiet, glasionomeer en compomeer.

Op de praktijk wordt al enkele jaren kwik-vrij gewerkt. Er worden dan ook geen amalgaamvullingen meer gelegd wegens de schadelijke invloed van kwik in deze grijze vullingen.

Orthodontie

Orthodontie is een specialisme binnen de tandheelkunde waarbij de stand van tanden en kaken geoptimaliseerd worden. Dit kan zowel vanuit esthetisch als vanuit functioneel standpunt.

Het doel is het verkrijgen van een regelmatig gebit dat goed schoon te houden is, en dat er nog eens mooi uitziet. Niet enkel kinderen ‘beugelen’, steeds meer volwassenen ontdekken de voordelen van een regelmatig gebit.

De tandarts heeft alle nodige skills en know-how om hiervoor te zorgen en kan je dan ook bijstaan in het ideale moment om hiermee te starten.

De beugel-consultaties gaan vrijwel steeds door op dinsdag. Op woensdag praktiseert de tandarts orthodontie op een groepspraktijk in Lokeren.

Alldental Behandelingen Orthodontie
Alldental Behandelingen Mondhygiene

Preventie / Mondhygiëne

Een mooie glimlach begint bij een goede verzorging. De tandarts en mondhygiënist kunnen u uitleggen hoe u dit best doet.

Poetstips:

 • Poets 2 keer per dag je tanden gedurende 2 minuten.
 • Houd elke keer dezelfde volgorde aan, zo sla je niets over. Of je nu bovenaan of onderaan begint, langs de binnen- of buitenzijde, dat maakt niets uit, zolang je maar steeds dezelfde weg neemt.
 • Gebruik naar de tandenborstel ook flosdraad, tandenstokers maar vooral ragers (interdentaal borsteltje). We geven je graag advies hierover.
 • Volgens de laatste aanbevelingen is het niet meer nodig om na het poetsen na te spoelen.

Endodontologie

Wortelkanaalbehandeling is de meest correcte omschrijving voor de ‘ontzenuwing’. Hierbij worden de zenuwkanalen gereinigd en vormgegeven, en vervolgens gevuld. In gevallen waarbij de endodontische behandeling gecompliceerd is wordt eventueel doorgestuurd naar een ‘endodontoloog’.

De wortelkanaalbehandeling uitvoeren volgens hedendaagse vormen is meestal niet mogelijk aan conventietarieven. De tandarts legt u graag uit waarom en voor welk honorarium.

Wij geven u het correcte advies in functie van behoud en en gebruik van de eigen dentitie.

Alldental Behandelingen Endodontologie
Alldental Behandelingen Tandprothesen

Prothese

Er bestaan 2 soorten gebitsprotheses; de volledige gebitsprothese en de partiële (of gedeeltelijke) gebitsprothese.

De gedeeltelijke gebitsprothese kan uitgebreid worden met een basis in kunsthars of in metaal. Deze laatste heet een skeletprothese of frameprothese.

De tandarts bespreekt met u de meest geschikte oplossing, rekening houdend met voorkeur en budget.

Implantaten

Bij verlies van tanden gaat ook een deel van de functie van het gebit verloren. Om deze functie zo goed mogelijk te herstellen kunnen een of meerdere implantaten (kunstwortel) geplaatst worden. Deze dienen als basis voor een nieuwe tand of afsteuning voor een nieuw (deel van) gebit.

Wij verwijzen je graag naar een goede implantoloog waarna alldental zorgt voor de tandstructuur hierop.

Alldental Behandelingen Implantaten
Alldental Behandelingen Paradontologie

Parodontologie

Een gezond gebit begint bij gezond tandvlees (gingiva). Is je tandvlees niet gezond, dan raakt het ontstoken en dat kan uiteindelijk leiden tot loskomende tanden of verlies van tanden.

Als je tandvlees gaat bloeden bij het poetsen of ragen dan heb je gingivitis. Als ook het kaakbot raakt aangetast noemen wij dit parodontitis. De houvast van je tanden in de kaak wordt steeds minder groot.

Regelmatige tandcontroles en een optimale poetshygiëne zijn nodig om op latere leeftijd parodontitis te vermijden. Beter voorkomen dan genezen dus.

Kroon- en brugwerk

Een kroon bestaat meestal uit porselein en wordt over de tand gekleefd wanneer een vulling niet meer voldoet. Zo krijg je terug de oorspronkelijke vorm, functie en kleur van de tanden. Indien nodig, moet de tand eerst ontzenuwd en opgebouwd worden.

Na verlies van een tand (of meerdere tanden) kan deze ruimte opgevuld worden door een porseleinen brug. Een brug bestaat uit één tand (of meerdere tanden) in één stuk die vastzit op 2 of meerdere pijlerelementen.

Ook wanneer men niet tevreden is over vorm of kleur van tand(en) kan een kroon, brug of facet uitkomst bieden.

Alldental Behandelingen Tandkroon
Alldental Behandelingen Esthetische Tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Naast een goed gebit willen we ook dat ons gebit er mooi uitziet. Gelukkig is er op het gebied van cosmetische tandheelkunde veel mogelijk. Facetten (veneers of porseleinen schelpjes), bleaching, composiet reconstructie, dit alles kan helpen om je stralende glimlach te verwezenlijken. We helpen graag om alle mogelijkheden voor te stellen.

Kinderen

Dankzij een kindvriendelijke aanpak hebben we al veel kinderen kunnen helpen bij het onderhoud van een gezond evoluerend gebit. Wij adviseren om kinderen al van de leeftijd van 2 jaar mee te nemen bij een controle van een familielid, zo kan het kind reeds wennen aan de nieuwe omgeving en kennis maken op een leuke manier.

Vanaf 3 jaar proberen we ook al eens in de mond te kijken, al of niet op schoot van mama of papa. Terwijl we het aantal tandjes tellen, werpen we een blik op de mondhygiëne en kunnen we bijsturen waar nodig. We raden aan om 2 keer per jaar op controle te komen. Ofwel leggen we onmiddellijk een nieuwe afspraak vast, ofwel wacht je op een herinneringsmail.

Hoe voorkom je angst?
Het is erg belangrijk dat je normaal doet over een tandartsbezoek, zeg maar een leuk bezoekje. Zo zal je kind zich meer ontspannen voelen.

Indien je zelf veel angst hebt voor de tandarts, maak dan een aparte afspraak voor het kind.

Soms kan een controle tesamen met broer of zus aan te bevelen zijn, maar soms ook het omgekeerde.

Naarmate de kinderen ouder worden, voeren we steeds meer behandelingen uit zoals polijsten van tanden, het verzegelen van groefjes, etc. zodat er geen verrassing is als er toch eens een tandje moet gevuld worden.

Poetstips voor kinderen

 • 2x/dag poetsen: ’s morgens en ’s avonds.
 • Zeker ’s avonds kunnen de ouders vóór of napoetsen. Zo blijft fluor de ganse nacht op de tanden gesmeerd.
 • Naspoelen is niet (meer) nodig.
 • Wij raden aan om af te wisselen tussen elektrisch en manueel poetsen. Qua resultaat is elektrisch poetsen superieur doch de motoriek voor manueel poetsen moeten ze onder de knie krijgen.
 • Als je de juiste tandpasta gebruikt in functie van de leeftijd van het kind, dan vormt het per ongeluk een beetje doorslikken van tandpasta geen probleem.
 • Fopspeen of duimzuigen kan best gestopt worden rond de leeftijd van 3 jaar, om negatieve invloeden te vermijden.
Alldental Behandelingen Kinderen

Meer informatie?

Neem contact op met ons

Bij ons kan je terecht voor controles van grote esthetische behandelingen tot orthodontie, van jong tot oud.